Scouting στο ποδόσφαιρο

Πιστοποιημένο πρόγραμμα επιμόρφωσης από το με θεματολογία

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  με τίτλο Scouting στο ποδόσφαιρο, διάρκειας 80 διδακτικές ώρες, το οποίο θα διεξαχθεί στο Εργαστήριο Αξιολόγησης της Βιολογικής Απόδοσης του Ανθρώπου (Μονάδα Εργοφυσιολογίας – Εργομετρίας) του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και θα υλοποιηθεί με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, μέσω της πλατφόρμας Zoom Meeting και ασύγχρονη διδασκαλία.

Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο κ. Θωμάς Μεταξάς, Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με έδρα τη Θεσσαλονίκη. 

Ο κ. Θωμάς Μεταξάς είναι Καθηγητής Εργομετρίας – Ποδοσφαίρου στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Είναι κάτοχος διπλώματος προπονητικής ποδοσφαίρου UEFA PRO και εκπαιδευτής προπονητών ΕΠΟ/UEFA. Διετέλεσε για περισσότερα από 25 χρόνια προπονητής ποδοσφαίρου σε όλα τα επίπεδα. Συμμετέχει ως υπεύθυνος μαθημάτων σε μεγάλο αριθμό μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών και καθοδηγεί σημαντικό αριθμό μεταπτυχιακών και διδακτορικών διατριβών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 100 εργασίες σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά με σημαντικό αριθμό αναγνωρισιμότητας (περισσότερες από 1600ετεροαναφορές και h index-18), ενώ είναι κριτής εργασιών σε περισσότερα από 30 διεθνή περιοδικά με πολύ υψηλό Impact Factor.Το εκπαιδευτικό του έργο σχετίζεται με το αντικείμενο της εργομετρίας, του ποδοσφαίρου και της εφαρμογής νέων τεχνολογιών στην ανάλυση της ποδοσφαιρικής απόδοσης με το ερευνητικό του έργο να εστιάζει στη βελτίωση της τεχνικο-τακτικής συμπεριφοράς, με έμφαση στην καταγραφή δεδομένων και δεικτών της ποδοσφαιρικής απόδοσης. Από το 2018 έως σήμερα, στο πλαίσιο Δια Βίου Μάθησης του ΑΠΘ έχω υλοποιήσει με απόλυτη επιτυχία 10 κύκλους του προγράμματος με τίτλο: «Εφαρμογή νέων τεχνολογιών και μεθόδων στη βιντεοανάλυση για την αξιολόγηση της ανάλυσης απόδοσης (performance analysis) των ποδοσφαιριστών»

Στο πρόγραμμα διδάσκουν ο κ. Ιωάννης Μιχαηλίδης που είναι Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού από το 2017. Από το 2004 έως το 2017 εργαζόταν ως εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή ποδοσφαίρου UEFA Α και συμμετέχει ως υποψήφιος στη σχολή εκπαιδευτών προπονητών της UEFA – ΕΠΟ. Διετέλεσε προπονητής/γυμναστής στο αναπτυξιακό, στο ερασιτεχνικό, αλλά και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 50 εργασίες σε διεθνή περιοδικά με σημαντικό αριθμό αναγνωρισιμότητας (περισσότερες από 2100 ετεροαναφορές και h index-18 (googlescholar: https://scholar.google.gr/citations?user=-PksrtsAAAAJ&hl=el)), ενώ είναι κριτής εργασιών σε διεθνή περιοδικά. Το ερευνητικό ενδιαφέρον του τα τελευταία χρόνια εστιάζει στην βελτίωση της φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών, αλλά και στην ανάλυση της φυσικής απόδοσής τους με έμφαση στο talentID και το scouting ποδοσφαιριστών.

Ο κ. Χαράλαμπος Ζελενίτσας είναι απόφοιτος της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ και από το 2017 και υποψήφιος διδάκτορας του ίδιου Τμήματος. Είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή ποδοσφαίρου UEFA PRO και εκπαιδευτής προπονητών της UEFA – ΕΠΟ.

Technical Director

Sharjah Football Club

Jul 2021 – today

Sharjah, UAE

Technical Director

Hellenic Football Federation

Jan 2018 – Jul 2021 3,5 years

Director of AEK FC Development Network

AEK FC

Jan 2015 – Oct 2017 3 years

ATHENS GREECE

As the Director of the AEK FC Development Network, I am responsible for supervising and managing the network of affiliated amateur clubs who operate under AEK FC’s educational and organizational umbrella. My department conceives and realizes training programs based on the philosophy of AEK FC, then supplies them to the aforementioned clubs. At the same time, the Network strives to help the clubs develop and optimize their performance.

Head Coach of the U16 & U17 Greek National Team (Football)

Greek Football Federation

Jan 2013 – Aug 2014 2 years

I was the Head Coach of the U16 & U17 Greek National Team (Football).

Academy Director

Olympiacos Football Club

Jul 2004 – Dec 2012 8,5 years

Το ερευνητικό ενδιαφέρον του τα τελευταία χρόνια εστιάζει στην βελτίωση της φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών, αλλά και στην ανάλυση της φυσικής απόδοσής τους με έμφαση στο talentID και το scouting ποδοσφαιριστών

Στόχος του προγράμματος

Η χρήση της τεχνολογίας, της επιστήμης πληροφορίας και των δεδομένων είναι ραγδαία εξελισσόμενες και αναπτυσσόμενες δομές των ποδοσφαιρικών συλλόγων δημιουργώντας νέες ευκαιρίες και θέσεις εργασίας. Το σύγχρονο ποδοσφαιρικό περιβάλλον χρειάζεται επαγγελματίες ‘’αιχμής’’ με εξειδικευμένες–ειδικές γνώσεις για το ποδόσφαιρο των νέων και των ενηλίκων. Το scouting των ποδοσφαιριστών είναι μια διαδικασία αξιολόγησης των παικτών που βασίζεται στην τεχνολογία της πληροφορίας και στην επιστήμη δεδομένων. Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειριών στην κατανόηση της ανάλυσης του προφίλ απόδοσης των νέων και elite ενήλικων ποδοσφαιριστών. Επιπλέον, η κατανόηση της επιστημονικής υποστήριξης στην ανάπτυξη των νέων μέσα από τη γνώση μιας ολιστικής προσέγγισης. Απώτερος σκοπός είναι η μάθηση για την αναγνώριση και τον εντοπισμό του ‘’ποδοσφαιρικού ταλέντου’’ καθ’ όλη τη διάρκεια ανάπτυξής του. Οι συμμετέχοντες θα μοιραστούν μαζί μας πραγματικές καταστάσεις για τη διαχείριση ανάπτυξης των ταλέντων και θα εστιάσουμε σε ειδικές μελέτες–περιπτώσεις υπό ρεαλιστικές συνθήκες και προσομοιώσεις. 

Αναγκαιότητα προγράμματος

Η αναγκαιότητα του προγράμματος εστιάζει στην εκπαίδευση των μελλοντικών επαγγελματιών στο χώρο του ποδοσφαίρου με υψηλή ποιότητα γνώσεων, εμβάθυνσης και εμπειριών σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό, πολύπλοκο και συνεχώς μεταβαλλόμενο και εξελισσόμενο περιβάλλον. Οι συμμετέχοντες πετυχαίνοντας τα μαθησιακά αποτελέσματα να μπορέσουν να επιδράσουν με αποτελεσματικό τρόπο στη βελτιστοποίηση της απόδοσης των ποδοσφαιριστών με τη δημιουργία καινοτόμων ιδεών σε σχέση με τον εντοπισμό ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Μέσω της κριτικής αξιολόγησης και της ανάλυσης θα αναπτυχθούν θεωρίες και μοντέλα που επιχειρούν να εξηγήσουν την πορεία εξέλιξης των νέων στο σύγχρονο ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Με την παρουσίαση δυνητικών στρατηγικών αποφάσεων να ενισχύσουν τον επαγγελματία στο χώρο εργασίας και η επαγγελματική του ανάπτυξη που υποστηρίζεται από τον προβληματισμό για τη βελτίωση ανάπτυξης ενός σχεδίου της επίτευξης ευκαιριών στο εξελισσόμενο ποδοσφαιρικό περιβάλλον σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. 

Μαθησιακά αποτελέσματα

Ολοκληρώνοντας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, οι συμμετέχουσες/συμμετέχοντες θα μπορούν να υποστηρίξουν την

 • εμβάθυνση στο μοντέλο λειτουργίας, χρήσης και εφαρμογής του scouting
 • κατανόηση για την αναγνώριση του παίκτη με στοιχεία ατομικής ανάλυσης σε παίκτες με προοπτικές εξέλιξης
 • γνώση τεχνολογικών εργαλείων ανάλυσης, της χρήσης και συλλογής δεδομένων
 • κατανόηση της ερμηνείας των πληροφοριών σύμφωνα με τα μεθοδολογικά πρότυπα
 • γνώση, περιγραφή και αξιολόγηση ατομικών συμπεριφορών
 • ανάλυση και βελτιστοποίηση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των ποδοσφαιριστών στο στάδιο υψηλών επιδόσεων και απαιτήσεων
 • εμβάθυνση στην ανάλυση των αγωνιστικών φάσεων ενός ποδοσφαιριστή
 • παρατήρηση των δυναμικών και δομικών πτυχών του ποδοσφαίρου
 • επιλογή και εφαρμογή των πιο κατάλληλών στρατηγικών, μεθόδων και τεχνικών για την ανάλυση του παιχνιδιού
 • αντιμετώπιση του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε scouter ποδοσφαιρικών ομάδων, σε προπονητές ποδοσφαίρου όλων των επιπέδων, σε ποδοσφαιριστές υψηλού και ερασιτεχνικού επιπέδου, σε πτυχιούχους των Σχολών Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Θετικών Επιστημών, Παιδαγωγικών και Πολυτεχνικών Σχολών, καθώς και σε όλους τους αποφοίτους των ΑΕΙ, ATEI και ΙΕΚ

Κατηγορίες υποψηφίων που γίνονται δεκτές/οί/Προαπαιτούμενες γνώσεις/ Κριτήρια επιλογής

Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ.

Προαπαιτούμενα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα

Πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Κατοχή προσωπικού e-mail

Βασικές γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών 

 Η επιλογή θα γίνει βάση σειράς προτεραιότητας με την ταυτόχρονη καταβολή της 1ης δόσης του προγράμματος.

Μέθοδος υλοποίησης

Το πρόγραμμα θα έχει συνολική διάρκεια 80 διδακτικές ώρες και πραγματοποιείται  εξ αποστάσεως. Το πρόγραμμα διακρίνεται σε μια ενότητα θεωρητικών διαλέξεων (50 ώρες) και στην ενότητα της παρουσίασης της πρακτικής εφαρμογής (30 ώρες).

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 15.00 – 21.00

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 09.00 – 14.00 & 15.00 – 21.00

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 09.00 – 16.00

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 και ώρα 14.00 – 21.00

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 09.00 – 14.00 & 15.00 – 21.00

Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 και ώρα 09.00 – 16.00

Εκπαιδευτικό υλικό / Άλλες παροχές

Στις συμμετέχουσες/στους συμμετέχοντες παρέχονται:

 1. πρόσβαση στο elearning του μαθήματος
 2. ηλεκτρονικό υλικό από τις παρουσιάσεις όλων των διαλέξεων συμπεριλαμβανομένων και των πρωτοκόλλων αξιολόγησης.
 3. πρόσβαση στη διεθνή βιβλιογραφία και στις βάσεις δεδομένων με χορήγηση κωδικών από το ΚΗΔ του ΑΠΘ κατά τη χρονική διάρκεια διεξαγωγής του προγράμματος, καθώς και μετά το πέρας, έως την έναρξη του επόμενου κύκλου.
 4. ηλεκτρονικά συγγράμματα
 5. βιβλιογραφία

Δομή Εκπαιδευτικού προγράμματος

Scouting στο σύγχρονο ποδόσφαιρο (10 ώρες)

Το scouting στο σύγχρονο ποδοσφαιρικό περιβάλλον

Οργάνωση, δομή και λειτουργία του Τμήματος Scouting 

Νέες τεχνολογίες και δεξιότητες του scouter

Παρουσίαση πλατφόρμας Hudl Sportscode / Προφίλ ποδοσφαιριστή 

Σχέσεις scouter με το staff της ομάδας (προπονητικό team και διοικητικά στελέχη)

Τεχνικο-τακτικά χαρακτηριστικά αναζήτησης του «ταλέντου»

Φυσικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά νέων ποδοσφαιριστών (8 ώρες) 

Φυσικές ικανότητες και ανίχνευση του «ταλέντου»

Βιολογική vs  χρονολογική ηλικία

Από το ποδόσφαιρο των νέων στο επαγγελματικό επίπεδο: Η επίδραση της σχετικής ηλικίας

Ψυχοκοινωνικά χαρακτηριστικά για την ανίχνευση του «ταλέντου» (12 ώρες)

Νέα εποχή” στον ορισμό του ταλέντου

Κοινωνιολογικοί και ψυχολογικοί δείκτες του ταλέντου 

Αρνητικές πτυχές του ταλέντου 

“Εμπνέοντας” τα ταλέντα  

Παρακολούθηση ποδοσφαιριστή εκτός αγώνα (προπόνηση, οικογενειακό, συγγενικό και σχολικό περιβάλλον

Ορθή διαχείριση άγχους στα ταλέντα

Talent ID (10 ώρες)

Δημιουργία ατομικής καρτέλας αξιολόγησης ποδοσφαιριστή

Αντικειμενικοί δείκτες αξιολόγησης για την ανίχνευση του «ταλέντου»

Live scouting vs video scouting

Τρόποι ανάδειξης ενός ταλέντου στο ποδόσφαιρο

Ταλέντο και ποδοσφαιρική απόδοση (10 ώρες)

Ρόλοι και απαιτήσεις των θέσεων σε διαφορετικούς Τακτικούς σχηματισμούς (1-4-3-3, 1-3-4-3, 1-3-5-2, 1-4-4-2, 1-4-2-3-1 

Οι λειτουργίες του «παίκτη» στις φάσεις του παιχνιδιού σε σχέση με τον συμπαίκτη, την υποομάδα και τη γραμμή

To scouting στη θέση του “Τερματοφύλακα”

Αναπτύσσοντας το ποδοσφαιρικό ταλέντο στο «στυλ» παιχνιδιού

Πρακτική εφαρμογή / Παρουσιάσεις (20 ώρες + 10 ώρες Σύνολο 30 ώρες)

Video analysis ποδοσφαιριστή

Καταγραφή και προφίλ ποδοσφαιριστή       

Υποχρεώσεις εκπαιδευόμενων/Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχουσες/συμμετέχοντες θα πρέπει:

Α) να έχουν παρακολουθήσει το σύνολο των διδακτικών ενοτήτων. Οι απουσίες δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 10 % των προβλεπόμενων ωρών εκπαίδευσης.

Β) να έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την πρακτική εφαρμογή (η τελική αξιολόγηση θα γίνει με πρωτόκολλα ανάλυσης ποδοσφαιριστών (θεωρητική προσέγγιση – βιντεοανάλυση) και παρουσίαση της εφαρμογής ανάλυσης αγώνων ποδοσφαίρου.

Γ) να έχουν καταβάλει το σύνολο των διδάκτρων μέχρι την έναρξη της 1ης φάσης του προγράμματος.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος απονέμεται στις/στους συμμετέχουσες/συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης, το οποίο εκδίδεται από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ και υπογράφεται από τον Πρόεδρο του ΚΕΔΙΒΙΜ και τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του Προγράμματος.

Στις/στους συμμετέχουσες/συμμετέχοντες που παρακολούθησαν αλλά δεν ολοκλήρωσαν το σύνολο του προγράμματος, μπορεί να παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Κόστος συμμετοχής/Εκπτωτική πολιτική

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 400 € (πληρωτέο εφάπαξ ή σε δύο ισόποσες δόσεις οι οποίες αναλύονται ως ακολούθως: η καταβολή της 1ης δόσης συνοδεύεται ταυτόχρονα με την αίτηση εισδοχής στο πρόγραμμα, και η ολοκλήρωση της πληρωμής γίνεται με την καταβολή της 2ης δόσης (τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την έναρξη του προγράμματος).

Η καταβολή των δόσεων θα γίνει σε τραπεζικό λογαριασμό της Επιτροπής Ερευνών (ΕΛΚΕ ΑΠΘ) της τράπεζας Πειραιώς:

Αριθμός Τραπεζικού Λογαριασμού: 5202-057157-381

IBAN: GR9401722020005202057157381

Αιτιολογία: 75235  και ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ συμμετέχοντος

Μόλις γίνει η κατάθεση, θα πρέπει να προσκομίσετε τα καταθετήρια στη γραμματεία του προγράμματος ηλεκτρονικά στο email: [email protected].

Αιτήσεις

Η Αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά, τα οποία μπορείτε εναλλακτικά να αποστείλετε στο e-mail: [email protected]

 1. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα στην ελληνική γλώσσα
 2. Τίτλοι σπουδών – Διπλώματα

Σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός επιμορφούμενων, το ΚΕΔΙΒΙΜ διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής της ημερομηνίας έναρξης του προγράμματος ή και ακύρωσής του.

Όροι παρακολούθησης προγραμμάτων

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα

Άλλα επιμορφωτικά σεμινάρια με θεματολογία  με πιστοποίηση

Εκπαίδευση Δικηγόρων/Νομικών Παραστατών στη Διαμεσολάβηση

Περιγραφή Προγράμματος Σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση των εκπαιδευόμενων Δικηγόρων και Ασκούμενων Δικηγόρων με τον θεσμό της Διαμεσολάβησης και την Υποχρεωτική Αρχική Συνεδρία Διαμεσολάβησης, καθώς και η εφαρμογή αυτών στο πλαίσιο του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου περί Διαμεσολάβησης (ν. 4640/2019). Το […]

Οικονομικά του Blockchain εισαγωγή στα κρυπτονομίσματα

Περιγραφή Προγράμματος   Είναι το πρώτο ακαδημαϊκό πρόγραμμα στην Ελλάδα στον τομέα της Κρυπτοοικονομίας. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να παρουσιάσει με τρόπο κατανοητό και απλό τις καινοτομίες που έχουν προκύψει από την εφαρμογή της τεχνολογίας του blockchain στο πεδίο […]

Η πρακτική εφαρμογή της διανομής ασφαλιστικών προϊόντων (IDD) – Προστασία καταναλωτών

Περιγραφή Προγράμματος Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: στοχεύει στην παροχή των απαραίτητων γνώσεων σε όσους δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, είτε ως διανομείς ασφαλιστικών προϊόντων ή υποψήφιοι/ες διανομείς, είτε ως δικηγόροι, νομικοί σύμβουλοι ή οικονομολόγοι, προκειμένου […]

Περισσότερα πιστοποιημένα προγράμματα από το

KNIME: Εισαγωγή στην Ανάλυση Δεδομένων χωρίς Προγραμματισμό

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  με τίτλο KNIME: Εισαγωγή στην Ανάλυση Δεδομένων χωρίς Προγραμματισμό, διάρκειας 54 διδακτικών ωρών, το οποίο θα διεξαχθεί από 8 Μαΐου έως 30 […]

Επίκαιρα θέματα Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής – Ειδικό Μέρος

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Επίκαιρα θέματα Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής – Ειδικό Μέρος” , διάρκειας 40 διδακτικών ωρών, το οποίο θα διεξαχθεί από 12-14/5/2023  […]

Θρησκεία και Ευρώπη 2

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  με τίτλο:“Θρησκεία και Ευρώπη” , διάρκειας 90 (διδακτικές ώρες), το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά και θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο της σύγχρονης […]

Προτεινόμενα μοριοδοτούμενα σεμινάρια με πιστοποίηση πανεπιστημίων 

Κατακτώντας τη δύναμη του Excel: Ένα πολύτιμο εργαλείο στο εργασιακό περιβάλλον

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο επιμόρφωσης excel με πιστοποίηση από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Πιστοποίηση στα εργαλεία της Google 2022 με μονάδες ECTS μέσω ΚΕΔΙΒΙΜ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο επιμόρφωσης με πιστοποίηση από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τοπικές επιχειρήσεις

Copyright © 2021 - 2024 Company. All rights reserved | Created by AtMedia.gr
share-square-o linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram