Μοριοδοτούμενο σεμινάριο επιμόρφωσης με πιστοποίηση από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τοπικές επιχειρήσεις
Σκοπός του προγράμματος "Artificial Intelligence in Healthcare" είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων/ουσών στο σχεδιασμό, στην παραμετροποίηση και στην υλοποίηση αλγορίθμων μηχανικής μάθησης. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί η βήμα προς βήμα εκμάθηση όλων των σταδίων της μηχανικής μάθησης τόσο όσον αφορά στη δημιουργία των μοντέλων όσο και στην αξιολόγησή τους. Οι αλγόριθμοι που θα μελετηθούν, αλγόριθμοι κατηγοριοποίησης δυαδικής και μη και παλινδρόμησης, καλύπτουν μία ευρεία γκάμα προβλημάτων. Επίσης, θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένη η διαδικασία προεπεξεργασίας δεδομένων (κείμενο και εικόνα), καθώς και η εκπαίδευση, η παραμετροποίηση και η χρήση του κατάλληλου μοντέλου μηχανικής μάθησης.
Μέσα από τις εξειδικευμένες ενότητες του προγράμματος, οι εκπαιδευόμενοι/ες θα έχουν τη δυνατότητα να παραμετροποιούν στο βέλτιστο βαθμό τους αλγορίθμους που απαιτούνται ανάλογα με το είδος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν. Επιπλέον, θα εξοικειωθούν με την εφαρμογή αλγορίθμων μηχανικής μάθησης σε πραγματικά προβλήματα του τομέα της υγείας, όπου θα μπορέσουν να υλοποιήσουν παραδείγματα χρησιμοποιώντας σετ δεδομένων (datasets) με πραγματικά δεδομένα. Τα ανωτέρω, θα συνδυαστούν με παραδείγματα και ασκήσεις υλοποιημένα σε γλώσσα προγραμματισμού python.
Εκτός από την κλασική μηχανική μάθηση, οι συμμετέχοντες/ουσες θα έρθουν σε επαφή με την τεχνολογία αιχμής, τη μηχανική μάθηση σε πλατφόρμες ενσωματωμένων συστημάτων, όπου το μοντέλο, μετά τη δημιουργία του αποσυνδέεται εντελώς από τον υπολογιστή όπου έγινε η εκπαίδευσή του και μεταφέρεται στη συσκευή με πολλαπλά οφέλη στην κατανάλωση, την ταχύτητα των προβλέψεων και την ασφάλεια των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.
Τέλος, θα παρουσιαστούν backend πλατφόρμες που έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν όλη τη διαδικασία, καθώς και οι βασικές έννοιες της ασφάλειας στο πλαίσιο της τεχνολογίας αλυσίδας συστοιχιών (Blockchain). Ειδικότερα θα παρουσιαστούν τρεις βασικές έννοιες: αποκέντρωση (decentralization), μηχανισμοί συναίνεσης (consensus mechanisms) και βασικές κρυπτογραφικές τεχνικές (cryptographic techniques) καθώς και ο τρόπος με τον οποίο τα στοιχεία αυτά συνεργάζονται ώστε να εξασφαλίσουν την ακεραιότητα (integrity), το αμετάβλητο (immutability) και την προστασία των δεδομένων (data protection) σε μεγάλα συστήματα και πλατφόρμες με χρήση της τεχνολογίας blockchain.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης/ΤΕΙ του τομέα των θετικών επιστημών της ημεδαπής και της αλλοδαπής, που ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν σε εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης και των αλγορίθμων μηχανικής μάθησης στον κλάδο της υγείας.
Προαπαιτούμενα προγράμματος: Απαιτείται Πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο επιμόρφωσης με πιστοποίηση από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τοπικές επιχειρήσεις
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο επιμόρφωσης excel με πιστοποίηση από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Dexiotites.gr