Μοριοδοτούμενο σεμινάριο επιμόρφωσης με πιστοποίηση από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τοπικές επιχειρήσεις
Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο με τίτλο Σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες ιστού: Παιδαγωγικές και Διδακτικές εφαρμογές στην Εκπαίδευση και την Κατάρτιση, διάρκειας 501 διδακτικών ορών, το οποίο θα διεξαχθεί μεταξύ 16/10-2024 ώς 7/8/2025 και θα υλοποιηθεί με ασύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμα E-learning και της πλατφόρμας Zoom. Το πρόγραμμα παρέχει 17 ECTS.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ψηφιακές Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση” έχει στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών στη χρήση και εφαρμογή ψηφιακών τεχνολογιών. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και στελέχη εκπαίδευσης, παρέχοντας θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις για τις σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες, την εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα, την ψηφιακή αφήγηση, τα ρομπότ συνομιλίας, κ.ά. Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες/ουσες θα αποκτήσουν Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης και πρόσθετη μοριοδότηση για διοικητικές θέσεις εκπαίδευσης.
Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Παναγιώτης Αρβανίτης, Καθηγητής, Τμήματος Γαλλικής γλώσσας & Φιλολογίας, ΑΠΘ, Διευθυντής του Εργαστηρίου Ψηφιακών Τεχνολογιών στη Διδακτική της Ξένης Γλώσσας & την Επικοινωνία, ΑΠΘ. Ο κ. Αρβανίτης έχει γνωστικό αντικείμενο τις Ψηφιακές Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση και στη Διδασκαλία της Γλώσσας. Το πεδίο έρευνας του και οι δημοσιεύσεις του εστιάζουν στη χρήση των τεχνολογιών web 2.0 and web 3.0. Ειδικότερα ασχολείται με τις πολυμεσικές βάσεις δεδομένων, τα πολύγλωσσα ηλεκτρονικά λεξικά, τα ηλεκτρονικά σώματα κειμένων, τα πολυμεσικά διαδικτυακά περιβάλλοντα και τις εφαρμογές τους στη γλωσσική εκπαίδευση/κατάρτιση. Επίσης, ασχολείται με τη μάθηση μέσω φορητών συσκευών και ψηφιακών παιχνιδιών, τις εφαρμογές εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, καθώς και την Τεχνητή Νοημοσύνη και τα ρομπότ συνομιλίας. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τους τρόπους με τους οποίους διδάσκουσες/οντες μπορούν να αξιοποιήσουν τις τεχνολογίες Web 2.0, 3.0 έτσι ώστε να προωθήσουν τη συνεργατική μάθηση και την δόμηση γνώσης σε online αλλά και offline συνθήκες.
Στο πρόγραμμα διδάσκουν επίσης Καθηγήτριες/ές, μέλη του διδακτικού προσωπικού του ΑΠΘ, μεταδιδάκτορες και διδάκτορες ερευνήτριες/ες στον χώρο των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση και άλλο εξειδικευμένο ακαδημαϊκό προσωπικό.
Έναρξη προγράμματος: 24/10/2024
Λήξη προγράμματος: 14/08/2025
Διάρκεια: (διδακτικές ώρες): 501 ώρες
Κόστος: 350 ευρώ
Παρέχεται εκπτωτική πολιτική
Παρέχεται πιστοποιητικό επιμόρφωσης/17 ECTS
Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 25/07/2024 έως 20/10/2024
Διδακτικό προσωπικό
Στο πρόγραμμα διδάσκουν Καθηγήτριες/ές, μέλη του Διδακτικού Προσωπικού του ΑΠΘ, μεταδιδάκτορες και διδάκτορες ερευνήτριες/ες στον χώρο των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση και άλλο εξειδικευμένο ακαδημαϊκό προσωπικό. Ειδικότερα:
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο επιμόρφωσης με πιστοποίηση από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τοπικές επιχειρήσεις
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο επιμόρφωσης excel με πιστοποίηση από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Dexiotites.gr