Οινο-γνωσία και Οινογευσία

Πιστοποιημένο πρόγραμμα επιμόρφωσης από το με θεματολογία

Το πρόγραμμα «Οινο-γνωσία και Οινογευσία» απευθύνεται σε μία ευρεία γκάμα ενδιαφερομένων, στους οποίους μπορεί να συμπεριληφθούν χημικοί, γεωπόνοι, πωλητές, επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού κ.ά. μέχρι και τον τελικό καταναλωτή. Μέσω του προγράμματος παρέχονται βασικές γνώσεις αμπελουργίας, οινολογίας, αμπελογραφίας (ελληνικής και ξένης), γευσιγνωσίας (οργάνωση της διαδικασίας, αναλυτικός προσδιορισμός της αισθητικής αντίληψης, αξιολόγηση αποτελεσμάτων), οινοχοΐας κ.ά. Με το τέλος του προγράμματος ο εκπαιδευόμενος θα είναι σε θέση να γνωρίζει, μεταξύ άλλων, τους παράγοντες που επιδρούν ποιοτικά και ποσοτικά στο τελικό προϊόν, τόσο στον αμπελώνα όσο και στο οινοποιείο, θα έχει μία σαφή εικόνα για τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα, θα γνωρίζει πώς οργανώνεται μια γευστική δοκιμή κρασιού, θα κατανοεί και θα αξιοποιεί καλύτερα τις δυνατότητες των αισθήσεών του στην αξιολόγηση του κρασιού, θα αποκτήσει γενικές γνώσεις για την αξιολόγηση και την ανάλυση των δεδομένων μιας γευσιγνωσίας κτλ.

Το πρόγραμμα συνοδεύεται από 2 live streaming συναντήσεις στις θεματικές:
- Γαλλικός Αμπελώνας
- Οινογευσία από τη Θεωρία στην Πράξη

Εισηγητής είναι ο Οινολόγος & Τεχνολόγος Ποτών με Εξειδίκευση στα Φυσικά Προϊόντα, Μάριος Ψυχής, ο οποίος είναι πιστοποιημένος οινοχόος (sommelier) από τη Genius in Gastronomy και το διεθνή φορέα Staregister. Έχει εργαστεί σε οινοποιεία, σε εταιρεία παροχής οινικών συμβουλών, οινολογικών προϊόντων και χημικών αναλύσεων, ενώ από το 2016 συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, για την ανάπτυξη και την εκπαίδευση σειράς προγραμμάτων που αφορούν το κρασί.

(Η σύγχρονη (real time) εξ αποστάσεως εκπαίδευση (live streaming) πραγματοποιείται μέσω ειδικά διαμορφωμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Πρόκειται για ζωντανά μαθήματα με εισηγητή τα οποία καλούνται οι εκπαιδευόμενοι να παρακολουθήσουν από το χώρο τους, σε συνεδρίες που λαμβάνουν χώρα σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, χωρίς να είναι υποχρεωτική η φυσική παρουσία.
Το Live Streaming παρέχει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να έχουν στον υπολογιστή τους ήχο και εικόνα και να μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις στους εισηγητές, είτε φωνητικά είτε γραπτά.)

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα

Άλλα επιμορφωτικά σεμινάρια με θεματολογία  με πιστοποίηση

Φιλοσοφία και Σεξουαλικότητα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φιλοσοφία και σεξουαλικότητα» έχει ως στόχο την εξοικείωση των εκπαιδευομένων με τη διάκριση ανάμεσα σε ερωτική ζωή και σεξουαλικότητα καθώς και με τη βαθύτερη κατανόηση της φιλοσοφίας της σεξουαλικότητας. Η φιλοσοφική ματιά στη σεξουαλικότητα δεν αναφέρεται αποκλειστικά στην […]

Φιλοσοφία των Μαθηματικών

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φιλοσοφία των μαθηματικών» έχει ως στόχο να εισαγάγει τον εκπαιδευόμενο σε έναν σχετικά νέο κλάδο της φιλοσοφίας, με ρίζες που φθάνουν πολύ πίσω. Παρουσιάζονται οι απόψεις γνωστών φιλοσόφων μέχρι και τον Kant, γύρω από τα μαθηματικά, τη […]

Τοπική Αυτοδιοίκηση- Ζητήματα Διοίκησης και Οικονομίας

Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι να εξοικειώσει τους/τις εκπαιδευόμενους/ες με το βασικό θεσμικό πλαίσιο που διέπει την έννοια της τοπικής αυτοδιοίκησης, παράλληλα δε, να ενημερωθούν για τις σύγχρονες σημαντικές νομολογιακές εξελίξεις στον κλάδο αυτό και να εξοικειωθούν με την ερμηνεία […]

Περισσότερα πιστοποιημένα προγράμματα από το

Λαογραφία: Σύγχρονος Λαϊκός Πολιτισμός

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Λαογραφία: Σύγχρονος Λαϊκός Πολιτισμός» έχει ως σκοπό να αναδείξει τη σχέση του παραδοσιακού Τύπου (εφημερίδες, περιοδικά κ.λπ.) με τον σύγχρονο λαϊκό πολιτισμό. Έτσι μετά από μια γενική, αλλά συνοπτική εισαγωγή στην επιστήμη του λαϊκού πολιτισμού, θα παρουσιαστούν […]

Στο εργαστήρι του Βασίλη Βασιλικού. Το έργο του και η κριτική

Ο Βασίλης Βασιλικός αποτελεί αναμφίβολα μία από τις πιο αναγνωρίσιμες λογοτεχνικές φωνές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πολυμεταφρασμένος και πολυβραβευμένος, καταπιάστηκε εκτός από τη συγγραφή, με τη σκηνοθεσία, την υποκριτική, τη δημοσιογραφία, την πολιτική. Μακρύς ο κατάλογος με τις τιμητικές […]

Emerging Food-borne Diseases

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Emerging Food Borne Diseases» έχει ως σκοπό να παράσχει στον εκπαιδευόμενο ένα σύμπλεγμα γνώσεων που αφορούν στη σύγχρονη μικροβιολογία των τροφίμων περιγράφοντας τους κυριότερους μικροοργανισμούς που προκαλούν τροφιμογενείς λοιμώξεις ?ιοί, βακτήρια, μύκητες, παράσιτα?, τους μηχανισμούς με τους […]

Προτεινόμενα μοριοδοτούμενα σεμινάρια με πιστοποίηση πανεπιστημίων 

Πιστοποίηση στα εργαλεία της Google 2022 με μονάδες ECTS μέσω ΚΕΔΙΒΙΜ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο επιμόρφωσης με πιστοποίηση από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τοπικές επιχειρήσεις

Κατακτώντας τη δύναμη του Excel: Ένα πολύτιμο εργαλείο στο εργασιακό περιβάλλον

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο επιμόρφωσης excel με πιστοποίηση από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Copyright © 2021 - 2023 Company. All rights reserved | Created by AtMedia.gr
share-square-o linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram