Μοριοδοτούμενο σεμινάριο επιμόρφωσης με πιστοποίηση από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τοπικές επιχειρήσεις
Σκοπός του προγράμματος είναι να εφοδιάσει τους/τις εκπαιδευόμενους/ες με τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με την οινο-γνωσία και οινογευσία, ώστε να μπορούν να αξιολογήσουν να εκτιμήσουν και εν τέλει να επιλέξουν το κατάλληλο σε κάθε περίπτωση προϊόν. Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες/ουσες θα αποκτήσουν βασικές γνώσεις σχετικά με τους κλάδους της αμπελουργίας, οινολογίας, αμπελογραφίας (ελληνικής και ξένης), γευσιγνωσίας και οινοχοΐας. Ειδικότερα, οι εκπαιδευόμενοι/ες θα ενημερωθούν, αρχικά, για τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα (περιοχές και ποικιλίες) και θα γνωρίσουν τους παράγοντες εκείνους που επιδρούν ποιοτικά και ποσοτικά στο τελικό προϊόν, τόσο στον αμπελώνα (φυσιολογία και βιοχημεία της αμπέλου, κλιματολογικές, εδαφολογικές συνθήκες) όσο και στο οινοποιείο (συνθήκες και παράμετροι οινοποίησης, κλασικές και μοντέρνες τεχνικές οινοποίησης).
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα αναλυθεί ο τρόπος με τον οποίο οργανώνεται μία γευστική δοκιμή κρασιού και οι εκπαιδευόμενοι/ες θα αποκτήσουν γενικές γνώσεις για την αξιολόγηση και την ανάλυση των δεδομένων μίας γευσιγνωσίας που θα τους επιτρέψουν να αξιοποιούν καλύτερα τις δυνατότητες των αισθήσεών τους στην αξιολόγηση του κρασιού. Τέλος, θα ενημερωθούν για τον απαραίτητο εξοπλισμό όσον αφορά τη συντήρηση και το σέρβις στους χώρους κατανάλωσης του κρασιού και θα μάθουν πώς στήνεται μία κάβα, πώς δημιουργείται μία λίστα κρασιού, πώς συνδυάζεται το κάθε κρασί με τα πιάτα ενός εστιατορίου, πώς σερβίρεται ένα κρασί και το ποιες δεξιότητες επικοινωνίας και διαπραγμάτευσης είναι απαραίτητες για τους εκπαιδευόμενους με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και επαφή με τους πελάτες.
Το πρόγραμμα συνοδεύεται από 2 live streaming συναντήσεις στις θεματικές:
- Γαλλικός Αμπελώνας
- Οινογευσία από τη Θεωρία στην Πράξη
Εισηγητής είναι ο Οινολόγος & Τεχνολόγος Ποτών με Εξειδίκευση στα Φυσικά Προϊόντα, Μάριος Ψυχής, ο οποίος είναι πιστοποιημένος οινοχόος (sommelier) από τη Genius in Gastronomy και το διεθνή φορέα Staregister. Έχει εργαστεί σε οινοποιεία, σε εταιρεία παροχής οινικών συμβουλών, οινολογικών προϊόντων και χημικών αναλύσεων, ενώ από το 2016 συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, για την ανάπτυξη και την εκπαίδευση σειράς προγραμμάτων που αφορούν το κρασί.
(Η σύγχρονη (real time) εξ αποστάσεως εκπαίδευση (live streaming) πραγματοποιείται μέσω ειδικά διαμορφωμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Πρόκειται για ζωντανά μαθήματα με εισηγητή τα οποία καλούνται οι εκπαιδευόμενοι να παρακολουθήσουν από το χώρο τους, σε συνεδρίες που λαμβάνουν χώρα σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, χωρίς να είναι υποχρεωτική η φυσική παρουσία.
Το Live Streaming παρέχει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να έχουν στον υπολογιστή τους ήχο και εικόνα και να μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις στους εισηγητές, είτε φωνητικά είτε γραπτά.)
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο επιμόρφωσης με πιστοποίηση από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τοπικές επιχειρήσεις
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο επιμόρφωσης excel με πιστοποίηση από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Dexiotites.gr