Επαγγελματίες Οίνου: Οινο-γνωσία και Οινογευσία

Πιστοποιημένο πρόγραμμα επιμόρφωσης από το με θεματολογία

Σκοπός του προγράμματος είναι να εφοδιάσει τους/τις εκπαιδευόμενους/ες με τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με την οινο-γνωσία και οινογευσία, ώστε να μπορούν να αξιολογήσουν να εκτιμήσουν και εν τέλει να επιλέξουν το κατάλληλο σε κάθε περίπτωση προϊόν. Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες/ουσες θα αποκτήσουν βασικές γνώσεις σχετικά με τους κλάδους της αμπελουργίας, οινολογίας, αμπελογραφίας (ελληνικής και ξένης), γευσιγνωσίας και οινοχοΐας. Ειδικότερα, οι εκπαιδευόμενοι/ες θα ενημερωθούν, αρχικά, για τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα (περιοχές και ποικιλίες) και θα γνωρίσουν τους παράγοντες εκείνους που επιδρούν ποιοτικά και ποσοτικά στο τελικό προϊόν, τόσο στον αμπελώνα (φυσιολογία και βιοχημεία της αμπέλου, κλιματολογικές, εδαφολογικές συνθήκες) όσο και στο οινοποιείο (συνθήκες και παράμετροι οινοποίησης, κλασικές και μοντέρνες τεχνικές οινοποίησης).

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα αναλυθεί ο τρόπος με τον οποίο οργανώνεται μία γευστική δοκιμή κρασιού και οι εκπαιδευόμενοι/ες θα αποκτήσουν γενικές γνώσεις για την αξιολόγηση και την ανάλυση των δεδομένων μίας γευσιγνωσίας που θα τους επιτρέψουν να αξιοποιούν καλύτερα τις δυνατότητες των αισθήσεών τους στην αξιολόγηση του κρασιού. Τέλος, θα ενημερωθούν για τον απαραίτητο εξοπλισμό όσον αφορά τη συντήρηση και το σέρβις στους χώρους κατανάλωσης του κρασιού και θα μάθουν πώς στήνεται μία κάβα, πώς δημιουργείται μία λίστα κρασιού, πώς συνδυάζεται το κάθε κρασί με τα πιάτα ενός εστιατορίου, πώς σερβίρεται ένα κρασί και το ποιες δεξιότητες επικοινωνίας και διαπραγμάτευσης είναι απαραίτητες για τους εκπαιδευόμενους με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και επαφή με τους πελάτες.

Το πρόγραμμα συνοδεύεται από 2 live streaming συναντήσεις στις θεματικές:
- Γαλλικός Αμπελώνας
- Οινογευσία από τη Θεωρία στην Πράξη

Εισηγητής είναι ο Οινολόγος & Τεχνολόγος Ποτών με Εξειδίκευση στα Φυσικά Προϊόντα, Μάριος Ψυχής, ο οποίος είναι πιστοποιημένος οινοχόος (sommelier) από τη Genius in Gastronomy και το διεθνή φορέα Staregister. Έχει εργαστεί σε οινοποιεία, σε εταιρεία παροχής οινικών συμβουλών, οινολογικών προϊόντων και χημικών αναλύσεων, ενώ από το 2016 συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, για την ανάπτυξη και την εκπαίδευση σειράς προγραμμάτων που αφορούν το κρασί.

(Η σύγχρονη (real time) εξ αποστάσεως εκπαίδευση (live streaming) πραγματοποιείται μέσω ειδικά διαμορφωμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Πρόκειται για ζωντανά μαθήματα με εισηγητή τα οποία καλούνται οι εκπαιδευόμενοι να παρακολουθήσουν από το χώρο τους, σε συνεδρίες που λαμβάνουν χώρα σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, χωρίς να είναι υποχρεωτική η φυσική παρουσία.
Το Live Streaming παρέχει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να έχουν στον υπολογιστή τους ήχο και εικόνα και να μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις στους εισηγητές, είτε φωνητικά είτε γραπτά.)

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα

Άλλα επιμορφωτικά σεμινάρια με θεματολογία  με πιστοποίηση

Οργάνωση της Έρευνας Φαρμακευτικών και Παραφαρμακευτικών Προϊόντων

Τo εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οργάνωση της Έρευνας Φαρμακευτικών και Παραφαρμακευτικών Προϊόντων» παρουσιάζει διεξοδικά όλα τα στάδια που προηγούνται της κυκλοφορίας ενός φαρμάκου, από την ανακάλυψη της δραστικής ουσίας μέχρι την κυκλοφορία του στην αγορά. Επιπλέον, γίνεται αναφορά στα παραφαρμακευτικά προϊόντα, τα […]

Φιλοσοφία των Μαθηματικών

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φιλοσοφία των μαθηματικών» έχει ως στόχο να εισαγάγει τον εκπαιδευόμενο σε έναν σχετικά νέο κλάδο της φιλοσοφίας, με ρίζες που φθάνουν πολύ πίσω. Παρουσιάζονται οι απόψεις γνωστών φιλοσόφων μέχρι και τον Kant, γύρω από τα μαθηματικά, τη […]

Φιλοσοφία και Σεξουαλικότητα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φιλοσοφία και σεξουαλικότητα» έχει ως στόχο την εξοικείωση των εκπαιδευομένων με τη διάκριση ανάμεσα σε ερωτική ζωή και σεξουαλικότητα καθώς και με τη βαθύτερη κατανόηση της φιλοσοφίας της σεξουαλικότητας. Η φιλοσοφική ματιά στη σεξουαλικότητα δεν αναφέρεται αποκλειστικά στην […]

Περισσότερα πιστοποιημένα προγράμματα από το

Συναισθηματική Νοημοσύνη και Διοίκηση

Το εκπαιδευτικό αντικείμενο «Συναισθηματική Νοημοσύνη και Διοίκηση» απευθύνεται σε προϊσταμένους τμημάτων, στελέχη τμημάτων Ανθρώπινου Δυναμικού, managers και κάθε στέλεχος που επιθυμεί να βελτιώσει τις διοικητικές του ικανότητες. Παρουσιάζει τις βασικές αρχές του Στρατηγικού Management και τη διαμόρφωση της επιχειρησιακής στρατηγικής, […]

Management στους Τομείς της Υγείας

To πρόγραμμα «Management στους Τομείς της Υγείας» απευθύνεται σε υπαλλήλους/στελέχη Υπηρεσιών Υγείας, α΄ και β΄ βαθμού (ΠΕ, ΤΕ) και συγκεκριμένα σε προϊσταμένους, υποδιευθυντές, διευθυντές. Σκοπός του προγράμματος είναι να προετοιμάσει τους επιμορφούμενους για το νέο τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της […]

Υπάλληλος Τμήματος Ορόφων Ξενοδοχειακής Επιχείρησης

Το πρόγραμμα  είναι βασισμένο στα σχήματα πιστοποίησης της TÜV HELLAS (TÜV NORD). Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος σε εξετάσεις πιστοποίησης κατά ISO/IEC 17024 από την TÜV HELLAS για την πιστοποίηση: Υπάλληλος Οροφοκομίας. Ειδικότερα, παρουσιάζονται […]

Προτεινόμενα μοριοδοτούμενα σεμινάρια με πιστοποίηση πανεπιστημίων 

Πιστοποίηση στα εργαλεία της Google 2022 με μονάδες ECTS μέσω ΚΕΔΙΒΙΜ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο επιμόρφωσης με πιστοποίηση από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τοπικές επιχειρήσεις

Κατακτώντας τη δύναμη του Excel: Ένα πολύτιμο εργαλείο στο εργασιακό περιβάλλον

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο επιμόρφωσης excel με πιστοποίηση από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Copyright © 2021 - 2024 Company. All rights reserved | Created by AtMedia.gr
share-square-o linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram