Γαστρονομία και Οίνος: Βασικές Αρχές και Μέθοδοι

Πιστοποιημένο πρόγραμμα επιμόρφωσης από το με θεματολογία

Σκοπός του προγράμματος είναι να εισαγάγει τους εκπαιδευόμενους στην τέχνη και στην επιστήμη της γαστρονομίας, επιτυγχάνοντας τη διασύνδεση των θεωρητικών προσεγγίσεών της με την κατανάλωση οίνου. Ειδικότερα, το πρόγραμμα φιλοδοξεί να εφοδιάσει τους εκπαιδευόμενους με τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με τη μεσογειακή και διεθνή κουζίνα, την παραγωγή οίνου, τις σημαντικότερες ποικιλίες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, με απώτερο σκοπό την αξιοποίηση των γνώσεων για την ανάπτυξη μενού, που περιλαμβάνουν το συνδυασμό φαγητού και κρασιού. Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται η παρουσίαση των αντιληπτικών ικανοτήτων, των γενικών αρχών της συνδυαστικής σχέσης φαγητού-κρασιού, καθώς και της οργάνωσης μενού και σύνθεσης καταλόγου, συμπεριλαμβανομένης και ειδικής αναφοράς στις τεχνικές σερβιρίσματος και στον απαραίτητο εξοπλισμό.
Επίσης, επιχειρείται η εμβάθυνση σε θέματα που αφορούν την υπεύθυνη κατανάλωση και τη δεοντολογία των εργαζομένων στο χώρο της εστίασης. Στην κατεύθυνση αυτή, οι εκπαιδευόμενοι θα εξοικειωθούν με στρατηγικές διαχείρισης των καθηκόντων τους σε αντίστοιχο περιβάλλον εργασίας. Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο οίνος και το φαγητό αποτελούν πόλο έλξης για τον τουρισμό, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εξοικείωση των εκπαιδευομένων με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και την αξιοποίηση της ελληνικής κουζίνας και αξιόλογων οινικών διαδρομών στην Ελλάδα για την ανάδειξη του τουρισμού ως μία νέα πηγή κερδοφορίας για τις επιχειρήσεις.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης/ΤΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής, καθώς και σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ειδικότερα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε οινολόγους, οινοποιούς, δημοσιογράφους οίνου και σε εργαζόμενους στην εστίαση και στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα

Άλλα επιμορφωτικά σεμινάρια με θεματολογία  με πιστοποίηση

Γνώσεις και Δεξιότητες Ποιοτικής Αξιολόγησης Οίνων - Από τον Τρύγο ως την Ολοκλήρωση των Ζυμώσεων

Σκοπός του προγράμματος ''Γνώσεις και Δεξιότητες Ποιοτικής Αξιολόγησης Οίνων - Από τον Τρύγο ως την Ολοκλήρωση των Ζυμώσεων'' είναι να αποκτήσουν οι εκπαιδευόμενοι τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες ώστε να είναι σε θέση να αξιολογούν ποιοτικά τους οίνους μέσω των […]

Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Τεχνολογίας και Παραγωγής Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών

Σκοπός του προγράμματος είναι να εφοδιάσει τους/τις εκπαιδευόμενους/ες με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την τεχνολογία παραγωγής αποσταγμάτων και αλκοολούχων ποτών και πιο συγκεκριμένα, με την κατεργασία των πρώτων υλών, τις μεθόδους και  τις τεχνικές απόσταξης, την τελική […]

Γαστρονομία και Οίνος

Σκοπός του προγράμματος είναι να εισαγάγει τους εκπαιδευόμενους στην τέχνη και στην επιστήμη της γαστρονομίας, επιτυγχάνοντας τη διασύνδεση των θεωρητικών προσεγγίσεών της με την κατανάλωση οίνου. Ειδικότερα, το πρόγραμμα φιλοδοξεί να εφοδιάσει τους εκπαιδευόμενους με τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με τη μεσογειακή και […]

Περισσότερα πιστοποιημένα προγράμματα από το

Υπάλληλος Τμήματος Ορόφων Ξενοδοχειακής Επιχείρησης

Το πρόγραμμα  είναι βασισμένο στα σχήματα πιστοποίησης της TÜV HELLAS (TÜV NORD). Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος σε εξετάσεις πιστοποίησης κατά ISO/IEC 17024 από την TÜV HELLAS για την πιστοποίηση: Υπάλληλος Οροφοκομίας. Ειδικότερα, παρουσιάζονται […]

Ψυχολογία της Θρησκείας

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ψυχολογία της Θρησκείας» έχει ως στόχο την έγκυρη ενημέρωση, το συνοπτικό κατατοπισμό και τη σφαιρική ανατομία του θρησκευτικού φαινομένου από καθαρώς ψυχολογική σκοπιά. Δεν προϋποτίθεται καμιά σχέση του συμμετέχοντος με τη θρησκεία, ούτε αποκλείεται η οποιαδήποτε αναφορά […]

Κιρκάδιοι Ρυθμοί και Ανθρώπινη Υγεία στη Σύγχρονη Κοινωνία

Σκοπός του προγράμματος είναι η απόκτηση από τους/τις εκπαιδευόμενους/ες συμπυκνωμένων γνώσεων σχετικά με τις αρχές των Κιρκάδιων Ρυθμών και την ερμηνεία των βασικών χαρακτηριστικών τους. Οι εκπαιδευόμενοι/ες θα εξοικειωθούν με τη φυσιολογία των κιρκάδιων ρυθμών, τους παράγοντες που τους επηρεάζουν, […]

Προτεινόμενα μοριοδοτούμενα σεμινάρια με πιστοποίηση πανεπιστημίων 

Κατακτώντας τη δύναμη του Excel: Ένα πολύτιμο εργαλείο στο εργασιακό περιβάλλον

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο επιμόρφωσης excel με πιστοποίηση από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Πιστοποίηση στα εργαλεία της Google 2022 με μονάδες ECTS μέσω ΚΕΔΙΒΙΜ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο επιμόρφωσης με πιστοποίηση από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τοπικές επιχειρήσεις

Copyright © 2021 - 2024 Company. All rights reserved | Created by AtMedia.gr
share-square-o linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram