Πιστοποίηση στα εργαλεία της Google 2022 με μονάδες ECTS μέσω ΚΕΔΙΒΙΜ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Διαδικτυακή παρουσία τοπικών επιχειρήσεων: Από την αφάνεια στην επιτυχία

Βγάλτε από την διαδικτυακή αφάνεια την επιχείρησή σας

Επαληθεύστε και διαχειριστείτε σωστά μια επιχείρηση στο Google Business Profile
Φτιάξτε έναν δικτυακό τόπο μιας σελίδας μόνοι σας χωρίς γνώσεις προγραμματισμού
Δημιουργήστε τα δικά σας γραφικά με δωρεάν εργαλεία
Κατακτήστε τις βασικές έννοιες λειτουργίας του WEB IP, Domain name, Nameserver, DNS κ.α.
Μάθετε την διαχείριση των εργαλείων Google Analytics, Google Console και του Cloudflare
Φτιάξτε τον δικό σας διαδικτυακό τόπο με δωρεάν εργαλεία και χωρίς γνώσεις προγραμματισμού

ΔΩΡΕΑΝ Domain Name για κάθε εκπαιδευόμενο αξίας 25€

Κόστος παρακολούθησης: ΜΟΝΟ 150€ με εκπτώσεις έως και 30%

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Το Κέντρο Επιμόρφωσης & Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας καλωσορίζει στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Διαδικτυακή παρουσία τοπικών επιχειρήσεων:Από την αφάνεια στην επιτυχία» .

Πολλές επιχειρήσεις σε τοπικό επίπεδο έχουν ελλιπή ή και καθόλου διαδικτυακή παρουσία, ενώ σε άλλες πάλι περιπτώσεις με λάθος διαχείρισή της. Με δεδομένο ότι η αναζήτηση υπηρεσιών ή προϊόντων στην σημερινή εποχή ξεκινάει σχεδόν αποκλειστικά από το διαδίκτυο, οι επιχειρήσεις χωρίς καθόλου διαδικτυακή παρουσία αποκλείονται από ένα μεγάλο αριθμό δυνητικών πελατών.
Το πρόγραμμα θα βοηθήσει αυτές τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν σωστά το διαδικτυακό τους προφίλ με την χρήση δωρεάν εργαλείων.
Το πρόγραμμα είναι σε θέση να προσφέρει σε ανέργους γνώσεις με τις οποίες θα είναι σε θέση να βοηθήσουν επιχειρήσεις να χτίσουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο.

Σχετικά με το πρόγραμμα:

 • Διάρκεια 2 μήνες (100 ώρες)
 • 4 ECTS
 • 3 ενότητες / εξ αποστάσεως συναντήσεις και video διαλέξεις
 • Λήψη Πιστοποιητικού Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
 • Δεν απαιτούνται προχωρημένες γνώσεις Η/Υ παρά μόνο βασικές σε επίπεδο αρχαρίων

Αναγκαιότητα προγράμματος

Πολλές επιχειρήσεις σε τοπικό επίπεδο έχουν ελλιπή ή και καθόλου διαδικτυακή παρουσία, ενώ σε άλλες πάλι περιπτώσεις με λάθος διαχείρισή της. Με δεδομένο ότι η αναζήτηση υπηρεσιών ή προϊόντων στην σημερινή εποχή ξεκινάει σχεδόν αποκλειστικά από το διαδίκτυο, οι επιχειρήσεις χωρίς καθόλου διαδικτυακή παρουσία αποκλείονται από ένα μεγάλο αριθμό δυνητικών πελατών.
Το πρόγραμμα θα βοηθήσει αυτές τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν σωστά το διαδικτυακό τους προφίλ με την χρήση δωρεάν εργαλείων.
Το πρόγραμμα είναι σε θέση να προσφέρει σε ανέργους γνώσεις με τις οποίες θα είναι σε θέση να βοηθήσουν επιχειρήσεις να χτίσουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε :

 • Σε όλες τις επιχειρήσεις σε τοπικό επίπεδο που θέλουν να επιμορφώσουν το προσωπικό τους στην δημιουργία και διαχείριση του διαδικτυακού τους προφίλ με χρήση δωρεάν εργαλείων.
 • Σε ανέργους που θέλουν να αποκτήσουν αντίστοιχες δεξιότητες και χρήση τους είτε προωθώντας τις δικές τους επιχειρηματικές ιδέες είτε βοηθώντας άλλες επιχειρήσεις ως προσωπικό ή εξωτερικοί συνεργάτες

Στόχοι του προγράμματος

Ο εκπαιδευόμενος θα είναι σε θέση να:

 • μπορεί να επαληθεύσει και να διαχειρίζεται σωστά μια επιχείρηση στο Google Business Profile
 • μπορεί φτιάξει έναν δικτυακό τόπο μιας σελίδας μόνος του χωρίς γνώσεις προγραμματισμού
 • κατακτήσει τις βασικές έννοιες λειτουργίας του WEB IP, Domain name, Nameserver, DNS κ.α.
 • είναι σε θέση να διαχειρίζεται τα εργαλεία Google Analytics, Google Console και το Cloudflare
 • φτιάξει τον δικό του διαδικτυακό τόπο με δωρεάν εργαλεία και χωρίς γνώσεις προγραμματισμού.

Διδακτικές ενότητες

 • Google Business Profile
 • Δημιουργία γραφικών με δωρεάν εργαλεία
 • Φτιάχνοντας τον δικτυακό μου τόπο με το Google Sites

Πιστοποιητικού Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης

Η επιτυχής ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος οδηγεί στη λήψη Πιστοποιητικού Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. – Π.Θ. διαθέτει πιστοποίηση ISO 9001:2015 και αξιολογείται από την «Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας» (ΜΟΔΙΠ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 12 του άρθρου 48 του Ν. 4485/2017, όπως αυτή ισχύει.

Εγγραφές/Κόστος

Περίοδος Εγγραφών Έως τη συμπλήρωση του τμήματος

Έναρξη Επιμόρφωσης Με τη συμπλήρωση του τμήματος

 
Κόστος παρακολούθησης: 150€.
 
Εκπτωτική πολιτική:
1.Έκπτωση 30% για τις κάτωθι κατηγορίες:

 • Άνεργοι
 • Πολύτεκνοι
 • ΑμΕΑ
 • Ομαδικές Εγγραφές (>= 3 ατόμων ίδιου φορέα, οργανισμού, εταιρίας, οικογένειας)

2.Έκπτωση 20% για τις κάτωθι κατηγορίες:

Early Entry. 3 εβδομάδες πριν την έναρξη του προγράμματος

Επιστημονικός Υπεύθυνος

Επιστημονικός υπεύθυνος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι ο κ. Όμηρος Ιατρέλλης, Λέκτορας του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Επικοινωνία

Κέντρο Επιμόρφωσης & Δια Βίου Μάθησης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Στοιχεία Επικοινωνίας Βόλος
Γιαννιτσών & Λαχανά, Συγκρότημα Τσαλαπάτα,
Βόλος, Τ.Κ. 38334
[email protected]
24210-06390/66
https://learning.uth.gr/

Στοιχεία Επικοινωνίας Λάρισα
Γαιόπολις, Π.Ο. Λάρισας – Τρικάλων
Λάρισα, Τ.Κ. 41500
[email protected]
2410-684752
https://learning.uth.gr/

Πιστοποίηση στα ΔΩΡΕΑΝ εργαλεία της Google 2022 με μονάδες ECTS

Επαληθεύστε και διαχειριστείτε σωστά μια επιχείρηση στο Google Business Profile

Διαχειριστείτε τις πληροφορίες σας

Διαχειριστείτε τις πληροφορίες που βρίσκουν οι χρήστες της Google όταν αναζητούν την επιχείρησή σας ή τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Όταν οι χρήστες βρίσκουν την επιχείρησή σας στους Χάρτες και την Αναζήτηση Google, μπορούν να βρουν πληροφορίες όπως το ωράριο λειτουργίας σας, τον ιστότοπο και τη διεύθυνση της οδού σας.

Αλληλεπίδραση με τους πελάτες

Μπορείτε να διαβάζετε και να απαντάτε στις κριτικές των πελατών σας. Δημοσιεύστε φωτογραφίες που αναδεικνύουν αυτό που κάνετε. Οι επιχειρήσεις που προσθέτουν φωτογραφίες στο Επαγγελματικό τους προφίλ λαμβάνουν 42% περισσότερες αιτήσεις για οδηγίες στους Χάρτες Google και 35% περισσότερα κλικ στις ιστοσελίδες τους σε σχέση με τις επιχειρήσεις που δεν το κάνουν.

Κατανοήστε & επεκτείνετε την παρουσία σας

Mάθετε πώς οι πελάτες αναζητούν την επιχείρησή σας και από πού προέρχονται. Μπορείτε επίσης να βρείτε στατιστικά για το πόσοι άνθρωποι καλούν την επιχείρησή σας απευθείας από τον αριθμό τηλεφώνου που εμφανίζεται στα αποτελέσματα της τοπικής αναζήτησης, στην αναζήτηση και τους Χάρτες.

Δωρεάν Ιστοσελίδα. Φτιάξτε έναν δικτυακό τόπο μιας σελίδας μόνοι σας χωρίς γνώσεις προγραμματισμού

Θα μάθετε πως εύκολα και χωρίς γνώσεις προγραμματισμού μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας έναν απλό δικτυακό τόπο μιας ιστοσελίδας που αντλεί πληροφορίες από το Google Bussiness Profile σας.

Δωρεάν εργαλεία για την δημιουργία γραφικών

Με το πέρας του προγράμματος θα είστε σε θέση να δημιουργήσετε τα δικά σας γραφικά για χρήση τους σε όλα τα μέσα παρουσίας σας στο internet όπως Google Bussiness Profile, Facebook, Instagram, στην ιστοσελίδα σας και αλλού. Υπάρχουν αρκετές πλατφόρμες δημιουργίας γραφικών που προσφέρουν δωρεάν συνδρομή για πάντα, ικανά να σας βοηθήσουν στις βασικές σας ανάγκες.

Βασικές έννοιες λειτουργίας του internet και των ιστοσελίδων

Μάθετε πως λειτουργεί το internet. Τι χρειάζεται ένα website για να δημοσιευτεί στο διαδίκτυο. Τεχνικές βελτιστοποίησης και εύκολης διαχείρισης. Το σημαίνουν οι έννοιες IP, Domain name, Nameserver, DNS κ.α.

Διαχείριση των εργαλείων Google Analytics, Google Console και του Cloudflare

Τι είναι το Google Analytics;

Το Google Analytics είναι μια υπηρεσία ανάλυσης ενός website που παρέχει στατιστικά στοιχεία και βασικά εργαλεία ανάλυσης για σκοπούς βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (SEO) και μάρκετινγκ. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη δωρεάν σε οποιονδήποτε διαθέτει λογαριασμό Google.

Το Google Analytics χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση της απόδοσης του ιστότοπου και τη συλλογή πληροφοριών για τους επισκέπτες. Μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες να προσδιορίσουν τις πηγές επισκεψιμότητας των χρηστών, να μετρήσουν την επιτυχία των δραστηριοτήτων και των εκστρατειών μάρκετινγκ, να παρακολουθήσουν την ολοκλήρωση στόχων (όπως αγορές, προσθήκη προϊόντων σε καλάθια), να ανακαλύψουν μοτίβα και τάσεις στη δέσμευση των χρηστών και να λάβουν άλλες πληροφορίες για τους επισκέπτες, όπως δημογραφικά στοιχεία. Τα ηλεκτρονικά καταστήματα χρησιμοποιούν συχνά το Google Analytics για να λαμβάνουν διάφορες αναλύσεις της συμπεριφοράς των πελατών, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση των εκστρατειών μάρκετινγκ, την αύξηση της επισκεψιμότητας του ιστότοπου και την καλύτερη διατήρηση των επισκεπτών.

Τι είναι το Google Search Console;

Η Google Search Console είναι μια δωρεάν υπηρεσία που προσφέρει η Google και σας βοηθά να παρακολουθείτε, να συντηρείτε και να αντιμετωπίζετε προβλήματα σχετικά με την παρουσία του ιστότοπού σας στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google. Δεν χρειάζεται να εγγραφείτε στο Search Console για να συμπεριληφθείτε στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google, αλλά το Search Console σας βοηθά να κατανοήσετε και να βελτιώσετε τον τρόπο με τον οποίο η Google βλέπει τον ιστότοπό σας.

Το Google Search Console προσφέρει εργαλεία και αναφορές για τις ακόλουθες ενέργειες:

 • Επιβεβαίωση ότι η Google μπορεί να βρει και να ανιχνεύσει τον ιστότοπό σας.
 • Διορθώστε προβλήματα ευρετηρίασης και ζητήστε την εκ νέου ευρετηρίαση νέου ή ενημερωμένου περιεχομένου.
 • Προβολή δεδομένων επισκεψιμότητας της αναζήτησης Google για τον ιστότοπό σας: πόσο συχνά εμφανίζεται ο ιστότοπός σας στην αναζήτηση Google, ποια ερωτήματα αναζήτησης εμφανίζουν τον ιστότοπό σας, πόσο συχνά οι αναζητητές κάνουν κλικ σε αυτά τα ερωτήματα και πολλά άλλα.
 • Λάβετε ειδοποιήσεις όταν η Google αντιμετωπίζει προβλήματα ευρετηρίασης, spam ή άλλα προβλήματα στον ιστότοπό σας.
 • Σας δείχνει ποιες τοποθεσίες συνδέονται με τον ιστότοπό σας.
 • Αντιμετώπιση προβλημάτων για AMP, χρηστικότητα για κινητά και άλλες λειτουργίες αναζήτησης.

Δωρεάν Website

Δημιουργήστε το δικό σας website (ιστότοπο) δωρεάν χωρίς γνώσεις προγραμματισμού με χρήση των εργαλείων της Google. Μάθετε πως να σχεδιάστε το δικό σας website και να το ανανεώνετε με νέο περιεχόμενο. Εισαγωγή στις βασικές έννοιες του SEO (Search Engine Optimisation), μάθετε πως μπορείτε να βελτιώσετε την κατάταξη της σελίδας σας στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Προτεινόμενα μοριοδοτούμενα σεμινάρια με πιστοποίηση πανεπιστημίων 

Κατακτώντας τη δύναμη του Excel: Ένα πολύτιμο εργαλείο στο εργασιακό περιβάλλον

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο επιμόρφωσης excel με πιστοποίηση από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Πιστοποίηση στα εργαλεία της Google 2022 με μονάδες ECTS μέσω ΚΕΔΙΒΙΜ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο επιμόρφωσης με πιστοποίηση από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τοπικές επιχειρήσεις

Copyright © 2021 - 2024 Company. All rights reserved | Created by AtMedia.gr
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram